Aktivni projekti
TUR-LAS-KONJ
Končani projekti
Hiter kontakt

Poletna šola podjetništva v Mariboru

Zavod Vedoma je v okviru projekta FY4ICT - “Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT" (Erasmus+) v juliju 2018 gostil 45 dijakinj, študentk in njihovih mentorjev iz Črne gore in Bosne in Hercegovine na 10 dnevni poletni šoli “How to become a successful women entrepreneur in Europe.” V sodelovanju s Prometno šolo Maribor, ki je ponudila nastanitev, hrano in učilnice, so dekleta v 10. dneh pod vodstvom prof. Mirjane Ivanuša in mag. Irene Rezec ter drugimi povabljenimi predavatelji iz prakse v Sloveniji spoznale poslovni model Kanvas in poti za internacionalizacijo poslovanja. Udeleženke so obiskale tudi primere dobre prakse na področju IKT v podjetjih Comtrade d.o.o.,  MIRKO+POLO d.o.o.  in D2 restavracija in baščaršija d.o.o. v Mariboru, obiskale Višjo strokovno šolo Academia in se seznanile s projekti za podporo ženskam v URI Soča. Poleg vodenega ogleda mesta Maribor so udeleženke obiskale še Botanični vrt Univerze v Mariboru v Pivoli in se z gondolo popeljale na Pohorje.

V 10. dneh so udeleženke v 8. delovnih skupinah razvile poslovne ideje po modelu Kanvas ter pripravile zaključne predstavitve - "pitche", ki so jih ocenili strokovnjaki s področja podjetništva. Poslovne ideje udeleženk so bile primerljive s konkretnimi poslovnimi idejami današnjih podjetij in so izražale visoko mero uresničljivosti na nivoju globalnega trga. Njihova zagnanost, resnost pri pripravi in predstavitvah so dokaz, da je podjetništvo med mladimi velik potencial, ki ga je vredno in nujno razvijati in spodbujati, saj je to naša prihodnost.

V projektu sodelujejo partnerji iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Slovenije in Bolgarije: Bulgarian Centre of Women in Technology – BCWT, Inovacioni Centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, Institut Modernih Tehnologija Črna gora, Intera Technology Park, Občina Budva in Vedoma Zavod za razvoj znanja in podjetništva.

Več informacij o projektu in aktivnostih lahko najdete na spletni strani projekta FY4ICT http://fy4icterasmus.net/ in Facebook strani: https://www.facebook.com/Female-Youth-4ICT-210911786322584/.