Aktivni projekti
Zaključeni projekti
Hiter kontaktIME PROJEKTA: SET - Self entrepreneurship training for trainers 

BROŠURA
ZLOŽENKA

FINANCIRANJE:                    
Projekt financira Evropska Komisija, področje Izobraževanje in kultura v sklopu Programa Vseživljenjskega učenja.
Št. projekta: 133887-LLP-1-2007-1-UK-GRUNDTVIG-GMP/ 2007-3452.

OPIS:

SET – Self-Entrepreneurship Training for Trainers (Usposabljanje predavateljev za samo-podjetništvo) je 24 mesecev trajajoč projekt, usmerjen na podjetniško usposabljanje učiteljev. EU SET Projekt prispeva k dodani vrednosti usposabljanja v podjetništvu skozi odkrivanje potreb učiteljev/predavateljev in dobrih praks. Z zagotavljanjem potrebnih veščin za podjetništvo programa usposabljanja, Grundtvig SET projekt predlaga inovativne metodologije in povečuje zavest podjetništva kot poklicno priložnost oz. priložnost za kariero.
               
PARTNERJI:
SET projekt se izvaja v obliki partnerstva 10 držav in koordinatorjem Castlereagh Enterprises, UK. Ostali projektni partnerji so organizacije iz: Češke Republike, Estonije, Grčije, Francije, Madžarske, Italije, Portugalske, Slovenije in Španije. Partnerske organizacije imajo strokovna znanja na različnih področjih, s čimer se zagotavlja komplementarnost sposobnosti in izkušenj, kar je ključnega pomena za uspeh projekta.

Projektni konzorcij je rezultat preteklega sodelovanja in partnerstev v EU projektih in rezultat novega partnerstva s skupnimi interesi in izkušnjami na temo podjetništva. Konzorcij geografsko predstavlja različne kulture vključenih držav iz različnih regij EU.

Vsaka država ima različen ekonomski, socialni in izobraževalni razvoj; tako je za projekt koristno analizirati različne izkušnje in prakse v vsaki državi s ciljem izdelave skupne strukture podjetniških vsebin. Raznovrstnost konzorcija zagotavlja dinamično osnovno strukturo, ki je resnično bogata v smislu izkušenj, kulture, znanja in veščin.